Ben Bril Memorial

GROTE TEST VOOR WILLY KYAKONYE

Het bezetten van de laatste open plek op het ambitieuze programma van de Ben Bril Memorial was lastig en heeft nét geen zweetdruppels gekost. De een schrok van het ongeslagen record van de Nederlandse zwaargewicht Willy Kyakonye (acht overwinningen op rij) en bedankte spoorslags voor de eer. De ander bij wie een verzoek wel gehoor vond kwam na enige bedenktijd met onhaalbare eisen voor een vaderlandse organisator. Dus ontstond een dilemma. Een bekend verschijnsel voor neoprofs die niet al te moeilijke tegenstanders hebben uitgeschakeld.

Eens komt daar een eind aan. Dan moet je aan de bak. Dan moet je jezelf pijn doen en afstand nemen van de aanloopperiode. Op dát moment bevindt Willy Kyakonye zich momenteel in zijn carrière. De ervaren Duitser Ali Kyidin is een sterkere tegenstander dan ooit die hoger gerankt staat. Zijn staat van dienst van 16 zeges en vier nederlagen geeft een brok ervaring aan waardoor het niet makkelijk zal worden hem te verslaan. Dat is precies waar de sluimerende attractie van het vaderlandse profboksen behoefte aan heeft. Bewijzen dat hij weer een ,,sprongetje‘’ maakt. Wie maandag 21 oktober een bezoek brengt aan het koninklijk theater aan de Amstel, kan er voor gaan zitten. Er zijn nog twee toppartijen met een verhaal. Want de Limburger Xavier Kohlen en de Rotterdammer Stephan Danyo geven extra dimensie aan een boksavond die u niet mag missen Zij boksen om het Benelux kampioenschap tegen de gerenommeerde Belgen Anthony Loffet en Amaury Massenaux. Nog nooit vertoond volgens de organisatie.

De rest van het programma ziet er ook goed uit. Serginio Kanters is al jaren een vaste verschijning op de Ben Bril Memorial. Boeiende en winnende partijen staan op zijn naam, al was die van vorig jaar iets minder. Dat kan gebeuren. Thomas van Wetten gaat hem zes ronden lang het leven zuur maken. Dat wordt een knalpartij. Neoprof Kris-Anne Mulder, getraind door Ilona Lenten, neemt het op tegen de Brabantse Tessa Van Stenus, die vorig jaar prima voor de dag kwam. Een verrassing wordt het profdebuut van de enthousiaste Nijmegenaar Elaige Camera, die de ring betreedt tegen de Duitser Ahmed Hassan. Eindelijk eens een amateur die de overstap maakt naar de profs.  Een ontwikkeling die veel meer navolging verdient.

Een toernooi-attractie is zoals elk jaar de Grote Prijs van Amsterdam. De deelnemers zijn bekend: Tycho Brakel, Rashoo Deler, Tarik Haddir en Zakaria Elhaij. Spektakel verzekerd!

Kortom alles bij elkaar een ‘unieke’ boksavond voor het Nederlandse klassieke boksen. Mis het niet! Carré was vorig jaar tot de nok uitverkocht met een wachtlijst van 400 aanvragen. Reden temeer om snel in actie te komen.

Voor de kaartverkoop gaat u naar www.carre.nl

Voor het laatste nieuws gaat u naar www.benbrilmemorial.nl

Om contact op te nemen voor bijvoorbeeld een VIP-tafel mailt u naar info@benbrilmemorial.nl

meer over de
ben bril memorial

Boek nu nog uw tickets voor ons aankomende boksgala in het Koninklijk Theater Carré op 21 oktober 2024 of bekijk ons avondvullende programma .