Ben Bril Memorial

OVER ONS

Editie 0

OVER DE BEN BRIL MEMORIAL

Het grootste profboksgala van Nederland

De Ben Bril Memorial is een jaarlijks terugkerend evenement ter nagedachtenis aan de legendarische Amsterdamse bokser Ben Bril, die in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw furore maakte in de bokswereld. In 1928 deed hij mee aan de Olympische Spelen in Amsterdam, de stad waarin hij werd geboren in 1912. Ook was Ben Bril in de jaren 50 en 60 één van de bekendste boksscheidsrechters ter wereld. In 2003 is hij overleden.

Het evenement brengt de top van de Nederlandse en internationale bokswereld samen en biedt een avondvullend programma met titelgevechten van hoog niveau.

Dit jaar is de 17e editie van de Ben Bril Memorial! 

Al jarenlang zien wij in het koninklijk theater Carré geweldige partijen en ook dit jaar belooft het weer een onvergetelijke avond te worden. Mis het niet en noteer maandag 20 oktober 2025 alvast in uw agenda!

Heeft u een vraag?

info@benbrilmemorial.nl

LOCATIE

Koninklijk theater carré Amsterdam

Koninklijk Theater Carré is al sinds 1887 een toonaangevende plek voor cultuur in Nederland. Hoewel vooral bekend om zijn rijke historie aan theater-, muziek- en cabaretvoorstellingen, heeft Carré ook een bijzondere band met de bokssport.

De eerste bokswedstrijden vonden al in de jaren 1920 plaats in de piste van Carré, dat vanwege zijn perfecte zichtlijnen werd geprezen als ideale boksarena. Na een langdurig verbod op openbare boksevenementen, keerde het boksen terug in 1941 en vonden er opnieuw nationale en internationale wedstrijden plaats, met volle zalen tot gevolg.

Eind jaren ’60 en begin jaren ’70 keerde de bokstraditie incidenteel terug, met onder meer Ben Bril als scheidsrechter. Maar pas in 2007 werd die traditie echt in ere hersteld met de introductie van de Ben Bril Memorial, vernoemd naar de legendarische Joodse bokser en arbiter die de oorlog overleefde en een nationale held werd.

Sindsdien is het jaarlijkse boksgala in Carré uitgegroeid tot een geliefd en sfeervol evenement, dat een heel ander publiek aantrekt dan gebruikelijk. Het vormt een unieke kruisbestuiving tussen sport, geschiedenis en cultuur – in een decor dat zelden associatie oproept met knock-outs en strijd, maar waarin de spanning minstens zo voelbaar is.