Ben Bril Memorial

Stephen Danyo: "Geen kleine jongen bij de profs"

Foto: Jan Kok

Vraag Stephen Danyo – een smaakmaker van de Ben Bril Memorial – naar zijn beste prestaties in zijn omvangrijke profcarrière en je weet meteen dat je niet te doen hebt met een kleine jongen in het boksen – althans voor Nederlandse begrippen. De ras-Rotterdammer heeft een paar jaar in Engeland gewoond en alles opzij gezet om beter te worden. Dat is hem gelukt. In 2017 won Stephen Danyo op punten het WBO Europees kampioenschap in het weltergewicht van de Engelsman Lloyd Ellett en twee jaar later gaf hij in het Excelsior-stadion eveneens op punten de Engelsman Navid Mansouri het nakijken in de strijd om de WBA continental-titel. Zeg maar gerust prestaties waar hij trots op kan zijn.

Een bokser dus met een “dot” aan ervaring, die hij opdeed in de afgelopen twintig jaar. Daar duidt zijn record ook op. Met liefst 22 zeges, zes nederlagen en drie keer onbeslist stapte hij vaak juichend in vele landen uit de ring. Stephen Danyo is geen specifieke knockouter – zoals eerder ook is gebleken uit de toppartijen. Hij moet het meer hebben van zijn conditie en inzicht. ,,Ik ben een denkende bokser, die berekent hoe ik de partij inga en kan beslissen. Wat niet wegneemt dat ik daar waar mogelijk ook iets kan forceren. Dat heb ik genoeg bewezen’’, zegt hij, ook wel aangeduid als “the Chosen One”. 

Doordat Stephen Danyo niet veel in Nederland bokste kwam de uitnodiging van de organisatie van de zestiende Ben Bril Memorial op maandag 21 oktober in het koninklijk theater Carré hem van pas. Want hij barst nog van ambitie. Niet voor niets maakte hij kenbaar het liefst om het Benelux kampioenschap te boksen tegen de niet ongevaarlijke Belg Anthony Loffet ,,om heel misschien in 2025 nog een keer uit te komen voor een WK-titel’’, oppert hij voorzichtig. Dat past bij zijn motivatie om later iets maatschappelijks te gaan doen in het boksen. Hij werkt samen met sportschool Active en heeft het plan een eigen management en promotorbureau op te zetten. ,,Om mijn ervaring over te dragen aan andere boksers’’. Een druk baasje dus maar het boksen blijft voorlopig prioriteit nummer een. Dat wil hij in Carré maar wat graag laten zien.   

Kortom, mis deze unieke boksavond niet! Carre was vorig jaar tot de nok uitverkocht met een wachtlijst van 400 aanvragen. Reden temeer om snel in actie te komen. 

 

Voor de kaartverkoop gaat u naar www.carre.nl

Voor het laatste nieuws gaat u naar www.benbrilmemorial.nl

Om contact op te nemen voor bijvoorbeeld een VIP-tafel mailt u naar info@benbrilmemorial.n

meer over de
ben bril memorial

Boek nu nog uw tickets voor ons aankomende boksgala in het Koninklijk Theater Carré op 21 oktober 2024 of bekijk ons avondvullende programma .