Ben Bril Memorial

XAVIER KÖHLEN: FISCAAL JURIST MET BOKSAMBITIE

Een boksende fiscaal jurist. Die opmerkelijke combinatie bestaat. Xavier Köhlen – een sieraad voor het boksen – was viervoudig Nederlands kampioen bij de amateurs en stapte in september 2018 over naar de profs. En met succes. Al rap werd hij Benelux kampioen en die titel verdedigde hij twee keer met succes. Maandag 21 oktober in het koninklijk theater Carré wordt het al de derde titelverdediging tegen de sterke Belg Anthony Loffet. In jaren is dat niet voorgekomen in Nederland. Wel een bokser met toekomst dus. 

Maar….in het voorjaar ging het geheel onverwacht mis tijdens een gala in Alphen aan de Rijn. Net op het moment dat de organisatie van de Ben Bril Memorial aan het onderzoeken was of een Europees gevecht voor Xavier Köhlen haalbaar was. Dat was ook voor de vaderlandse profbond onbekend terrein want in het spel van beursbiedingen zijn buitenlandse organisatoren doorgaans bedrevener. Maar goed, het aftasten van de mogelijkheden was dus in volle gang. Tot een niet eens zo gevaarlijk lijkende Georgiër, Nika Bigvaba, de uitdaging aannam, in de ring naar voren stapte en verwoestend uithaalde. Tegen alle verwachtingen in. Met bovendien als bijkomende pech voor Xavier Köhlen dat hij geblesseerd raakte en wekenlang moest herstellen. 

Xavier Köhlen (32 jaar oud met record van 13-2-1) zegt hierover: ,,Hoe het precies kwam weet ik nu nog steeds niet. Onderschatting misschien? Nee echt niet. Van te voren wist ik dat hij fysiek sterk was en een flinke zwaai had. Maar dan nog. Later dacht ik er vaak aan. Het had nooit mogen gebeuren.” De organisatie van de Ben Bril Memorial moest het plan on hold zetten. Het is boksen, dat kan gebeuren. Een fractie van een seconde kan funest zijn. Bijna iedereen die zich toelegt op deze sport maakt dat een keer mee. Vandaar dat Xavier supergemotiveerd naar de volgende wedstrijd uitkijkt. Hij aast op eerherstel tegen Anthony Loffet en zijn ambitie is groot. “Kijk, als het goed gaat in Carré dan hoop ik ooit toch weer om een kans op een Europees titelgevecht te krijgen en dan natuurlijk het liefst in Carré. Voor mij het mooiste podium van Nederland.” 

Xavier Köhlen is een echte liefhebber. Dat laat hij blijken ook. ,,Boksen is een harde maar mooie sport. Het technische en tactische aspect boeit me en zeker als het gevecht over tien ronden gaat.” Zijn trainer Patrick Driessen staat in dat opzicht naast hem. Ronduit een vakman en goed op de hoogte van de internationale ontwikkelingen. Zo lopen er in ons land maar weinig rond. Trouwens dat bewijst hij keer op keer. Want Xavier Köhlen is niet de enige met wie Patrick Driessen werkt. Denk maar eens aan gevestigde boksers met namen als Gevorg Khatchikian en Ricardo Snijders. Xavier: ,,Patrick is streng maar op een respectvolle manier. Van beide kanten. Hij geeft me zoveel mogelijk vrijheid in de training en daar voel ik me prima bij. Al jaren.”

Voor de kaartverkoop gaat u naar www.carre.nl

Voor het laatste nieuws gaat u naar www.benbrilmemorial.nl

Om contact op te nemen voor bijvoorbeeld een VIP-tafel mailt u naar info@benbrilmemorial.

meer over de
ben bril memorial

Boek nu nog uw tickets voor ons aankomende boksgala in het Koninklijk Theater Carré op 21 oktober 2024 of bekijk ons avondvullende programma .