Ben Bril Memorial

Geen afstand is te ver voor de ambitie van
Willy Kyakonye

Als je zwaargewicht Willy Kyakonye interviewt kom je al snel tot het besef dat hij ontzettend veel voor zijn sport over heeft. Bijna alles lijkt het wel. Hij traint bij sportschool Nicolaas van Vincent Stikkelorum in Rijswijk en gaat voor krachttraining op en neer naar Rotterdam en slaat vaak geen uitnodiging af om ergens te gaan sparren (“de spoeling is nu eenmaal dun”).

En schrik niet, zijn vertrekpunt is het verre Leeuwarden, waar hij woont. Om het allemaal nog opmerkelijker te maken: alle kilometers legt Willy Kyakonye af in de trein. Dat doet hij bewust. “Heerlijk vind ik dat. Lekker uitrusten en af en toe even slapen. Dat is wat ik soms nodig heb na het intensieve trainen. Als ik al die afstanden per auto moet afleggen is dat te vermoeiend voor mij”, bekent Willy. 

Wel een bijzonder verhaal dus als je dit zo aanhoort. Een van oorsprong Ugandees van 30 jaar die een ongeslagen record van negen overwinningen heeft opgebouwd en nu bij de Ben Bril Memorial in het koninklijk theater Carré, zoals hijzelf zegt, voor de volgende stap in zijn carrière staat. Hij moet aan de bak. De Duitser Ali Kiydin is een ervaren rot in het vak, verliet al zestien keer de ring met zijn armen omhoog en komt dus niet naar Amsterdam om zich gewonnen te geven. “Ik heb inmiddels al een video van zijn gevecht bekeken en weet dus wat me te wachten staat,’’ benadrukt de profbokser die blaakt van ambitie.

Hij is reeds in het bezit van de titel WBF international en streeft een droom na die hij ook durft uit te spreken. “Ooit wil ik het hoogste bereiken wat er te bereiken valt: wereldkampioen worden.” 

Willy Kyakonye kwam in 2016 naar Nederland. Al rap kwam hij in contact met de erkende boksschool Frisia in Leeuwarden bij trainer Piet en zijn assistenten, waar hij nog steeds regelmatig zijn gezicht laat zien. Maar drie keer per week is hij te gast bij sportschool Nicolaas. 

“Ach weet je? Dat heb ik er graag voor over. Vincent is de beste trainer voor mij. Hij is niet alleen goed, op technisch en tactisch gebied, maar hij geeft me de tijd en de aandacht die ik nodig heb. Je moet een klik hebben met iemand en die heb ik met hem.’’

Veel succes in Carré Willy.

 

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via www.carre.nl

Voor het laatste nieuws gaat u naar www.benbrilmemorial.nl

Om contact op te nemen voor bijvoorbeeld een VIP-tafel mailt u naar info@benbrilmemorial.

meer over de
ben bril memorial

Boek nu nog uw tickets voor ons aankomende boksgala in het Koninklijk Theater Carré op 21 oktober 2024 of bekijk ons avondvullende programma .